Septembra se vrača InCastra

datum: 06.08.2019
kategorija: Novice

27. in 28. septembra bo na ajdovskem letališču že tretje leto zapored potekala InCastra – Dan ajdovske industrije in podjetništva. Dogodek je namenjen predstavitvi in promociji ajdovskih podjetij in gospodarstva.

InCastrina zgodba se je začela pisati leta 2017, ko je Ljudska univerza Ajdovščina po naročilu Občine Ajdovščina v sodelovanju s partnerji prvič organizirala dogodek, na katerem so svoja vrata na stežaj odprla ajdovska podjetja. Na lanskem dogodku se ja na prizorišču zvrstilo okrog 3000 ljudi, na osrednjem prizorišču se je na stojnicah predstavilo kar 45 različnih podjetij in društev.

Več ajdovskih podjetij, ki pišejo uspešne zgodbe, bo tudi letos ponudilo vodene oglede proizvodnega procesa ali pa bo svoje dejavnosti na zanimiv in inovativen način predstavilo na stojnicah. Z osrednjega prizorišča bodo organizirani brezplačni prevozi v podjetja. Vzporedno bo potekal tudi pester družabni program.

incastra.jpgPetek bo namenjen šolarjem in brezposelnim. Spoznali bodo dejavnosti, s katerimi se podjetja ukvarjajo, se seznanili z različnimi poklici ter z možnostmi zaposlitve v lokalnem okolju. Sobota bo še bolj pestra in živahno obarvana. Vse predstavitve bo namreč spremljal družabni program, ki bo vključeval letalske aktivnosti, nastope ter delavnice za obiskovalce vseh generacij. V živo bo s prizorišča oddajal tudi Radio Robin.

Dogodek organizira Ljudska univerza Ajdovščina v sodelovanju z Razvojno agencijo Rod, Območno obrtno-podjetniško zbornico Ajdovščina, Inštitutom za mladinsko politiko, Severno Primorsko gospodarsko zbornico Nova Gorica, Mladinskim kulturnim centrom Ajdovščina,  Turistično informacijskim centrom Ajdovščina in Zavodom za zaposlovanje Republike Slovenije OE Nova Gorica, po naročilu Občine Ajdovščine. Nacionalni partner dogodka InCastra – Dan ajdovske industrije in podjetništva je Spirit Slovenija – javna agencija in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Natančnejši program dogajanja bo objavljen v kratkem, pričakujete pa lahko različne delavnice, nastope in aktivnosti za vse generacije.

Spoznajte Ajdovščino – mesto industrije, podjetništva in mnogih priložnosti!