Proti zaporam na Rebrnicah

datum: 12.08.2019
kategorija: Novice

Župana ajdovske in vipavske občine Tadej Beočanin in Goran Kodelja sta na DARS naslovila nestrinjanje glede zapiranja voznih pasov na hitri cesti med Razdrtim in Ajdovščino. Vipavska hitra cesta je ključnega pomena za številne občane in prebivalce Vipavske doline, ki se dnevno vozijo proti Ljubljani.

DARS je čez vikend sprostil vse štiri pasove na hitri cesti čez Rebrnice, toda hkrati napovedal, da bo že septembra za daljše obdobje spet zaprl dva vozna pasova - zaradi testnih meritev protivetrne ograje.

Župana sta skupaj opozorila DARS, da je taka namera nesprejemljiva in družbo pozvala k iskanju ustrezne in boljše rešitve za meritve hitrosti vetra - brez zapiranja voznih pasov ali pa samo ob napovedih burje.

Zaradi postavljanja testnih polj s protivetrnimi ograjami je bil promet na hitri cesti med Vipavo in Razdrtim (skupaj 11 km) že več mesecev močno oviran, zaradi počasnih tovornjakov je bila hitrost zmanjšana na 40 km/h ali manj, ob okvarah tovornih vozil ali nesrečah pa so nastali daljši zastoji.

Mimogrede - jutri bo minilo točno 10 let od odprtja hitre ceste čez Rebrnice.

rebrniceOdprte