Poslanica župana Tadeja Beočanina ob novem šolskem letu

datum: 02.09.2019
kategorija: Novice

Drage šolarke, šolarji, dijakinje in dijaki, spoštovane učiteljice, učitelji, profesorice, profesorji, ravnateljice in ravnatelji!

Šolske hodnike je danes zopet napolnil vrvež nadobudnih otrok in mladih, ki se polni lepih doživetij vračate v šolske klopi. Začenja se novo šolsko leto, z njim prihajajo nova spoznanja, sklepanje novih prijateljstev, številni izzivi in nenazadnje osvajanje novega znanja.

V šoli preživite večino svojega dne, zato je pomembno, da se v njej počutite sprejeti in varni. Kar je predvsem pomenljivo pa je, da šole ne sprejmete zgolj kot obvezo, pač pa kot prostor druženja, ustvarjanja, oblikovanja dobrih medsebojnih odnosov in veščin, ki vas bodo oblikovale v trdne osebnosti. Bodite strpni in spoštljivi drug do drugega, prisluhnite drug drugemu ter si med seboj pomagajte.

Spoštovane učiteljice in profesorice, spoštovani učitelji, profesorji, 

vzgoja in izobraževanje sta dva ključnih stebrov, na katerih temelji razvoj naše skupnosti. S svojim poslanstvom in neizmerno predanostjo otrokom in mladim širite obzorja in soustvarjate lokalno skupnost, temelječo na znanju. Na vas je velika odgovornost, pričakovanja pa so vse večja in verjamem, da jih ni preprosto uresničevati. Veliko smo sodelovali in veliko dobrega smo že storili. Zagotovo pa bomo z novim programom Mladost na burji pripomogli k aktivnemu vključevanju otrok in mladih v družbeno koristne aktivnosti in s tem v lokalno skupnost.

Drage učenke in učenci, dijakinje in dijaki, 

z novim šolskim letom vas vabim, da sprejmete izziv in se vključite v program, v katerem s postopnim osvajanjem značk, ki jih boste dosegali s prostovoljnimi in prizadevnimi aktivnostmi, pridobivate pomembne kompetence zase in za aktivno udejstvovanje v lokalni skupnosti. Prepričan sem, da bo program tako med učitelji kot med mladimi dosegel vzpodbuden odziv.

Tudi letos računam na vas, drage šolarke in dragi šolarji, da boste naše lokalno okolje okrepili s svojo ustvarjalnostjo, nas navduševali s svojimi idejami in dosežki – za vaše pobude so moja vrata vedno odprta. Želim vam, da svojo vedoželjnost še okrepite, da razširite obzorja in se oborožite z veščinami, ki vam bodo omogočala aktivno vključevanje v družbo in življenje nasploh. Predvsem pa, da boste pridobljeno znanje znali uveljaviti tudi v naši skupnosti.

Vsem našim šolskim skupnostim želim uspešno in ustvarjalnosti polno šolsko leto. Prvošolčkom, ki boste letos prvič sedli v šolske klopi, pa želim pogumen vstop v novo poglavje vašega življenja.

 

Tadej Beočanin, župan