Po investitorje v München

datum: 07.10.2019
kategorija: Novice

Danes se v bavarski prestolnici začenja sejem EXPO REAL, največji in najodmevnejši investicijsko-nepremičninski sejem na območju Evropske unije. Slovenijo bo zastopala Javna agencija SPIRIT, razstavni prostor pa bo imel močan ajdovski pridih. Sejem je priložnost za seznanitev tujih vlagateljev z zanimivi investicijskimi projekti.

Agencija SPIRIT Slovenija je sredi marca objavila javno povabilo za nabor in izbor tržno zanimivih investicijskih projektov za skupno sejemsko predstavitev na mednarodnem investicijsko-nepremičninskem sejmu Expo Real 2019. Razvojna agencija ROD iz Ajdovščine je bila na razpisu uspešna in bo tako med razstavljavci v Münchnu (ob DUBT in Konzorcijem razvojnih agencij Vzhodne regije). Poslovno javnost bo ajdovska delegacija nagovarjala za gradnjo stanovanj in turističnih namestitev.

 

Tako bo danes, ob robu sejemskega nastopa, v središču Münchna (v sodelovanju s predstavništvom Slovenske turistične organizacije v Nemčiji) potekal dogodek, na katerem bo Slovenija hkrati prikazana kot dobra investicijska priložnost in odlična turistična destinacija, s čimer naj bi dodatno spodbudili investitorje za vlaganja v turistične projekte.

Jutri pa bo na slovenskem razstavnem prostoru še promocijski dogodek za tujo poslovno javnost. V obeh primerih bodo točili vipavska vina in rezali pršut.