Dvojno zlató iz Kalamate

datum: 14.10.2019
kategorija: Novice

Kalamata je znana po oljkah, toda kar dva pevska sestava iz ajdovske občine si bosta to grško mesto zapomnila po zlatih plaketah s pevskega tekmovanja ­ Duri s Cola in Primorje iz Ajdovščine.

 

Kalamata je pevsko tekmovanje gostila tretjič, letos pa se je v različnih kategorijah pomerilo 44 pevskih sestavov iz 15-ih držav. Oba naša pevska sestava sta tekmovala s sakralnim programom, v obnovljeni cerkvi sv. nadangelov Mihaela in Gabrijela. Oba sta svoja nastopa opravila z odliko, kar je prepoznala tudi žirija in obema dodelila zlato plaketo. Duri so z Veroniko Škedelj zbrali 23,15 točke, Mešani pevski zbor Primorje pod vodstvom Matjaža Remca pa 22,95 točke. Mimogrede, Duri so tekmovanje odprli s skladbo Oče naš Andreja Makorja. Gran Prix je osvojila ženska zasedba Viva iz Norveške.

Kalamata je resda najbolj poznana po oljkah, vendar je zaradi lege v enem od zalivov na polotoku Peleoponez tudi turistično razvito mesto, ki skuša turistično sezono prav z mednarodnim pevskim tekmovanjem potegniti čim bolj v jesen.