Suhi na pot, mokri na cilju

datum: 18.11.2019
kategorija: Novice

Medtem ko so se drugod po Sloveniji pripravljali na »veliko vodo«, je okoli 1500 pogumnih pohodnikov prehodilo 19. pohod po Vertovčevih poteh. Pohod se je začel v krasnem, skoraj sončnem vremenu, zaključil pa po napovedih vremenoslovcev – v dežju.

vertovčev pohod 019.jpg19. pohod po Vertovčevih poteh je uspešno pod streho, čeprav z veliko manj udeleženci, kot v prejšnjih letih. Mnoge so odvrnile slabe vremenske napovedi, ki so prav za nedeljo dopoldan napovedovale hudo ujmo, ki je na Vipavskem seveda ni bilo. Društvo Matija Vertovec je dobro utrdilo poti ter na ključnih mestih poskrbelo tudi za streho, s prijaznostjo so se izkazali tudi domačini, tako da so se pohodniki dežju navkljub v cilj vračali nadvse židane volje. 

Hvala vsem, ki so pomagali pri letos še posebno zahtevni organizaciji pohoda: Gorski reševalni službi Tolmin, skupini Ajdovščina, ekipi prve pomoči Rdečega križa Ajdovščina, Prostovoljnemu gasilskemu društvu Ajdovščina, društvu Soudan s Planine in društvu Numulitus z Ustij ter domačinom in članom društva.

Društvo Matija Vertovec pa je že v pripravah na prihodnji, jubilejni 20. pohod po Vertovčevih poteh. Za promocijo pohoda društvo pripravlja obsežen projekt z mnogimi aktivnostmi, dogodki, manifestacijami. Projekt bo obelodanjen na rojstni dan Matije Vertovca, 28. januarja, na javni prireditvi na Planini.