Fluvium Ars Fest – poslastica za ljubitelje klasične glasbe in klavirja

datum: 28.11.2019
kategorija: Novice

Ta konec tedna se bo v Dvorani prve slovenske vlade v Ajdovščini odvil 3. Fluvium Ars Fest, festival klasične glasbe s poudarkom na klavirju. V dveh dneh se bodo zvrstili trije koncerti, vrhunec bo v soboto zvečer, s koncertom odličnega pianista Armina Čoralića.

fluvium ars fest.jpgFluvium Ars Fest je v letu 2017 rojeni festival klasične glasbe, s poudarkom na klavirju, ki želi v ajdovski občini predstaviti vrhunske pianiste ter dati priložnost mladim in najmlajšim glasbenikom, da se predstavijo javnosti. Hkrati želijo organizatorji, Zavod za kulturo, znanost in umetnost Fluvium 7, javnosti približati lepoto klasične glasbe.

Klavirski festival Fluvium Ars Fest tudi letos ponuja izbran dvodnevni program. V petek, 29.11. ob 19. uri, bo solo klavirski koncert izvedel domačin Enej Slokar, ki ustvarja pod mentorstvom prof. Helene Plesničar.

V soboto, 30.11. ob 16. uri bodo nastopili najmlajši glasbeniki, učenci prof. Bojane Šaljić Podešva in prof. Davida Trebižana, to so:  Alex Furlan, Inja Šinigoj, Gala Nera Rtač, Manca Blatnik, Julija Brecelj, Gal Gala, Jasna Podešva, Tisa Ipavec, Melita Rupnik, Izak Sorta, Nejc Adamič in Tamara Kete.

Osrednji dogodek pa bo letos posvečen vrhunskemu pianistu Arminu Čoraliću, ki se odlikuje s številnimi prestižnimi nagradami, koncerti po vsem svetu ter z odliko zaključenim dodiplomskim in magistrskim študijem na slovitem londonskem Royal College of Music. Na koncertu ob 20. uri bo odigral izbrana dela Chopina, Bach-Busonija, Beethovna in Liszta.

Vstop na festivalske dogodke je prost.