Lučke za miklavževo

datum: 05.12.2019
kategorija: Novice

Po tradiciji se na predvečer goda sv. Nikolaja (Miklavža) prižgejo lučke prednovoletne okrasitve po Ajdovščini. V mesto pa prihaja že prvi od treh dobrotnikov in sicer danes popoldne v Dvorano prve slovenske vlade. Pestro decembrsko dogajanje pa nas čaka vse tja do novega leta.

Kar tri košate smreke, okrog 20 m visoke, se letos bohotijo v Ajdovščini. Zasijale bodo danes, ob mraku, sočasno z ostalo razsvetljavo. Ena je v krožišču pri policiji, druga na šturskem placu in tretja na Lavričevem trgu, ki bo še dodatno zasijal s svetlobnim napisom Ajdovščina, okrašena pa bo tudi Prešernova ulica. 

miklavž foto.jpgKot je že v navadi, bo tudi letos Mladinski center Hiša mladih poskrbel, da se bodo najmlajši srečali z Miklavžem. Prvi izmed decembrskih dobrih mož prihaja popoldan v Dvorano prve slovenske vlade. Ob 16. uri se bodo začele ustvarjalne delavnice za otroke, ob 17. uri bo nastop plesnih skupin ADC, predstava Strašilka pa bo napovedala prihod Miklavža, ki bo obdaril (pridne) otroke.

Pestro decembrsko dogajanje se bo nadaljevalo z Miklavževim in smučarskim sejmom, svoja vrata jutri odpira drsališče za grajskim obzidjem - vrhunec dogajanja pa bo okrog božično-novoletnih dni s prihodom še dveh dobrih mož. Razgibano bo tudi kulturno, gledališko in glasbeno dogajanje. Več v koledarju dogodkov