Poslovna cona Pod železnico se širi

datum: 03.12.2019
kategorija: Novice

Za tretjo fazo projekta opremljanja poslovne cone Pod železnico 3 je Občina Ajdovščina iz Evropskega sklada za regionalni razvoj pridobila 245 tisoč evrov. Še 105 tisočakov bo dodala država, tako bo sofinanciranih več kot polovica sredstev celotne naložbe tretje faze projekta.

logoMGRTPoslovna cona Pod železnico se nahaja na zahodni strani mesta, gre za pretežno ravno, delno zazidano površino med hitro cesto in železniško progo. Celotno območje meri dobrih 8 hektarjev in je v dveh fazah že zaključeno. Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je Občini Ajdovščina odobrila sofinanciranje tudi tretje faze širitve infrastrukture in namenila 245.000 evropskih sredstev. Vrednost celotnega projekta zadnje faze sicer znaša 645.000 evrov.

Občina želi z naložbo razširiti ponudbo primernih, prometno dobro dostopnih in komunalno opremljenih območij za opravljanje proizvodnih in gospodarskih dejavnosti. V sklopu 3. faze naložbe bo urejena celotna komunalna infrastruktura, javna razsvetljava, prometno omrežje s podaljšanjem osrednje ceste in ureditev dostopne ceste, hkrati bo podjetje Adriaplin postavilo plinovodno omrežje. Začetek gradnje je odvisen od pridobljenega sklepa Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo. Predvideva se, da bo začetek del z začetkom prihodnjega leta.
eu