Prostovoljci, pozor!

datum: 17.12.2019
kategorija: Novice

Ekipe prve pomoči Rdečega Križa Ajdovščina vabijo v svoje vrste. V januarju pričenjajo z usposabljanjem novih članov, prostovoljci dobrodošli.

Prva pomoč Rdečega križa Ajdovščina je pomemben del občinskega sistema zaščite in reševanja. Dve ekipi delujeta na območju Ajdovščine, ena pa v Vipavi. Na pomoč priskočijo v primeru večjih naravnih nesreč. V zadnjih letih so se ekipe večkrat izkazale, tako v reševalnih akcijah, kot tudi na preverjanjih usposobljenosti ekip prve pomoči, ki jih organizirata Civilna zaščita in Rdeči križ.

Območno združenje Rdečega križa Ajdovščina namerava v januarju 2020 začeti z usposabljanjem novih članov ekip prve pomoči. Posamezno ekipo sestavlja šest članov – bolničark in bolničarjev. Posebnega predznanja ne potrebujejo, obvezen pa je 70-urni bolničarski tečaj, ki je za člane brezplačen, izvajal pa se bo v dela prostem času. Na tečaju se bodo člani ekip najprej seznanili s temeljnimi postopki prve pomoči, svojo usposobljenost in pripravljenost pa bodo nato nenehno izpopolnjevali in ekipa se bo počasi pripravljala na morebitno aktivacijo v krizni situaciji.

V ekipo se lahko vključi vsak, ki je pripravljen sodelovanju nameniti nekaj prostega časa, je v primerni psihofizični kondiciji in ustaljen na našem območju. Če bi se želeli pridružiti ekipi oziroma imate dodatno vprašanje, pokličite Območno združenje Rdečega križa Ajdovščina na 051 430 722 ali 05 366 4930, pišite na ajdovscina.ozrk@ozrks.si ali pa se osebno zglasite na sedežu organizacije, na Tovarniški cesti 3 G v Ajdovščini.