Ajdovski gasilci posodobili vozni park

datum: 20.12.2019
kategorija: Novice

V množici decembrskih dogodkov so se prevzema novega vozila še posebej razveselili v Gasilsko reševalnem centru Ajdovščina. Kombinirano vozilo bo odlično služilo terenskim dejavnostim in bo nadomestilo 13 let staro vozilo. Slovesna predaja ključev je bila v petek, 20. decembra.

Poklicna gasilska enota je zelo pomemben člen sistema zaščite in reševanja v naši občini in tudi širše, katere bistveno poslanstvo je gašenje požarov ter reševanje v naravnih in drugih nesrečah. Gasilsko reševalni center Ajdovščina pa ob 270 intervencijah, ki jih je zabeležil v letošnjem letu, opravlja tudi vrsto drugih pomembnih dejavnosti.

voziloNovo vozilo Volkswagen Crafter bo tako odlično služilo raznolikim dejavnostim, ob tem pa bo dober in zmogljiv pripomoček za prevoz moštva in opreme ter za logistično podporo na intervencijah. Zanj so gasilci namenili namenska sredstva iz naslova požarne takse. Vozilo bo nadomestilo 13 let staro vozilo, ki je bilo zaradi večje okvare motorja odstranjeno iz operative. Novo vozilo lahko poleg voznika prevaža še 5 potnikov. Tovorni prostor je od potniškega ločen s predelno steno. Vozilo ima pogon na vsa štiri kolesa, kar mu daje odlične vozne lastnosti tudi v slabših vremenskih pogojih.

gasilci županSlovesna predaja vozila ajdovskim poklicnim gasilcem je potekala pred Gasilsko reševalnim centrom. Zbrane je nagovoril župan Tadej Beočanin, sledila je predaja ključev poveljniku GRC Blažu Mlečniku, ki je predstavil tehnične karakteristike nove pridobitve: »Veseli smo novega kombiniranega vozila, ki bo namenjeno za potrebe servisiranja ročnih gasilnih aparatov in meritev hidrantnega omrežja ter logistiko na intervencijah. Vozilo s štirikolesnim pogonom, šestimi sedeži ter tovornim prostorom je pomembna pridobitev, ki nam bo v veliko pomoč pri vsakdanjem delu in na intervencijah,« je ob prevzemu vozila povedal poveljnik. Predajo vozila so popestrili še učenke in učenci iz Osnovne šole Danila Lokarja iz Ajdovščine, ki so se gasilcem za njihovo plemenito delo zahvalili s krajšim kulturnim programom.  

gasilci