Prijetne praznike vam želimo!

datum: 24.12.2019
kategorija: Novice

Pred nami je šopek prazničnih dni. Želimo vam prijeten božič. Na praznični četrtek pa vas ob 18. uri vabimo na koncert ob dnevu samostojnosti in enotnosti v Dvorano prve slovenske vlade v Ajdovščini. Nastopil bo Pihalni orkester Burja Ajdovščina z gostoma, slavnostni govor pripravlja predsednik Društva veteranov SEVER severne Primorske Angel Vidmar.

plakat samostojnost dec019Na letošnjem prazničnem koncertu ob dnevu samostojnosti in enotnosti se bo predstavil Pihalni orkester Burja. To bo prvi večji nastop orkestra, ki v okviru novoustanovljenega društva samostojno nadaljuje pot mladinskega orkestra Glasbene šole Vinka Vodopivca Ajdovščina. Umetniški vodja 

zasedbe ostaja Andrej Kobal, vaje potekajo v prostorih glasbene šole. Na prazničnem koncertu se bo orkester predstavil skupaj z zanimivima glasbenima gostoma. Manuel Šavron je mojster na diatonični harmoniki, po rodu iz Kopra, danes živi in dela v Avstriji. Sebastjan Fabčič prihaja s Cola, na Glasbeni šoli Vinka Vodopivca se je učil solo petja pri profesorju Rajku Koritniku, danes je priznan pevec v narodno-zabavnih vodah. Program koncerta bo žanrsko pester. Z raznolikim izborom želi Pihalni orkester Burja domačemu občinstvu pričarati praznično vzdušje, zadišalo bo tudi po božično-novoletnih praznikih.

Vabljeni!