Sprehodimo se do sosedov

datum: 03.01.2020
kategorija: Novice

V nedeljo, 5. januarja, bo potekal že enajsti novoletni pohod Spoznajmo soseda. Letos je zbor pohodnikov pred dvorano v Velikih Žabljah, kjer bo po obisku sosedov iz Zavina, Šmarij in Vrtovč tudi zaključek pohoda s prijetnim druženjem.

Novoletno pohodniško srečanje se je pred 11. leti rodilo na Cesti. Tako se je lanski, okrogli, 10. pohod Spoznajmo soseda, vrnil prav tja – na izhodišče. Letošnji pohodniki pa se bodo odpravili spoznavat sosede iz Velikih Žabelj, Zavina, Šmarij in Vrtovč in se vrnili na letošnje izhodišče – v Velike Žablje. Trasa pohoda bo vodila tudi po delu poti, kjer poteka znameniti in vsako leto dobro obiskan Vertovčev pohod. V sklopu Moje pobude  se je v letošnjem letu še dodatno utrdilo in uredilo kar dva odseka poti, ki vodijo po čudovitih obronkih Vipavske doline. Tudi Šmarje so bogatejše za Mojo pobudo –ob informacijski tabli, ki velja za zbirno mesto pohodnikov in drugih obiskovalcev, so pred kratkim namestili še kamniti pitnik.

Organizatorja pohoda sta Krajevna skupnost Cesta in Kulturno-športno društvo Vrnivec. Začetek pohoda bo v nedeljo, 5. januarja, ob 8.30, izpred dvorane v Velikih Žabljah. Parkirišče bo urejeno pred dvorano in ob pokopališču. Pohod bo predvidoma trajal pet ur, zaključek pa bo na izhodišču z malico, žigosanjem popotnega dnevnika in druženjem.

Kot pravijo organizatorji: Dober sosed je boljši kot oddaljen prijatelj. Najboljše pa je, če je tvoj sosed tudi tvoj prijatelj.