Mladost na burji združuje

datum: 06.01.2020
kategorija: Novice

V program Mladost na burji, ki ga Občina Ajdovščina uresničuje z izvajalcem, Inštitutom za mladinsko politiko, je vključenih že 1800 otrok in mladih. Vzgojni program predstavlja novost v slovenskem prostoru in ponazarja še en primer dobre prakse ajdovske občine ter spodbuja otroke in mlade k družbeno koristnim dejavnostim v lokalni skupnosti.

mnbPo nekaj mesecih delovanja žanje program vse več zanimanja. Kot pojasnjujejo na Inštitutu za mladinsko politiko, je v program vključenih več otrok kot mladih, saj je program zasnovan tako, da z njim začnejo v vrtcih, ga potem tekom letom usvojijo in nadaljujejo z aktivnostmi dokler želijo. Program izvajajo vsi vrtci in šole v ajdovski občini. Na ajdovski srednji šoli je vključenih 25 dijakov, tretji letnik ajdovske gimnazije je v program vključen v celoti. Otroci in mladi so aktivni v raznolikih prostovoljskih društvih, obiskujejo dom starejših občanov, sodelujejo z različnimi zavodi, se udeležujejo kulturnih in športnih prireditev in tako osvajajo značke.  Na odmevni tekaški prireditvi 100 ob mrzli reki je bilo kar 14 prostovoljcev – osnovnošolcev, dijakov in študentov, ki so v sklopu programa Mladost na burji pomagali pri organizaciji prireditve.

Program je sicer razdeljen na štiri področja, na katerih otroci in mladi z različnimi aktivnostmi skrbijo zase, za bližnjega in za skupnost. Vabimo vas, da si na www.mladostnaburji.si ogledate, katere aktivnosti še ponujajo lokalne sodelujoče organizacije.