Ustanove zapirajo vrata

datum: 13.03.2020
kategorija: Koronavirus

Koronavirus lahko ustavimo edino z lastnim odgovornim vedenjem, zato so stroka in službe civilne zaščite sprejele ukrepe, ki za nekaj časa ustavljajo družbeno in družabno življenje. Tudi v Ajdovščini je večina dogodkov odpovedanih, ustanove pa za čas epidemije zapirajo vrata.

Sinoči so se v prostorih Občine Ajdovščina vrstili sestanki, na katerih so odgovorni določili več ukrepov, za namene ohranjanja zdravja v naši skupnosti. V Ajdovščini namreč trenutno ni okužen še nihče in z dobro preventivo ter samodisciplino nam lahko uspe, da tako tudi ostane.

V preventivne namene je večina javnih ustanov v občini zaprla svoja vrata, Zdravstveni dom Ajdovščina pa je uvedel triažiranje pred vstopom v zdravstvene prostore.

Zdravstveni dom Ajdovščina in Zdravstvena postaja Vipava izvajata le nujne zdravstvene preglede in nujne storitve - kliknite za navodila kako ravnati. 

Zaradi preprečevanja širjenja okužbe s korovanirusom bosta občinski upravi občin Ajdovščina in Vipava od danes, 12. mareca 2020, do preklica, delovali brez uradnih ur za stranke. Upravi sta dosegljivi preko telefona ali e-naslova: Ajdovščina 05 36 59 110, obcina@ajdovscina.si; Vipava 05 36 43 410 ali obcina@vipava.si.  

Prav tako brez uradnih ur posluje Upravna enota Ajdovščina, za stranke so dosegljivi preko telefona 05/36 43 200. 

Iz Komunalno stanovanjske družbe naprošajo občanke in občane, da do preklica ne vstopajo v njihove prostore – v družbi opravljajo tudi izredno pomembne javne službe, zato želijo zagotoviti, da njihovi delavci ostanejo zdravi. V nujnih primerih pokličite na 05/ 36 59 700, ali pa pišite na info@ksda.si.

Lavričeva knjižnica Ajdovščina zapira vrata vseh svojih enot, tudi potujoča knjižnica bo ostala na parkirišču, prav tako v tem času ne bo obratoval knjigomat. Obveščajo pa, da za čas zaprtosti ne bodo zaračunavali zamudnin.

Tudi na Ljudski univerzi Ajdovščina so vsi dogodki odpovedani, vrata v stavbo pa so do nadaljnjega zaklenjena. 

Do nadaljnjega so zaprte osnovne, srednja in glasbena šola ter vrtci - starši boste natančne informacije prejeli preko svoje vzgojno-varstvene ustanove. Nujno varstvo za otroke do 4. razreda bo organizirano - kliknite za več informacij. 

Vrata pa so zaprle tudi Zavod za šport Ajdovščina, vključno z vsemi športnimi objekti, Mladinski kulturni center Hiša mladih Ajdovščina, Pilonova galerija Ajdovščina, TIC Ajdovščina, Zavod za turizem TRG Vipava, CIRIUS Vipava, vipavska enota VDC Ajdovščina - Vipava, vsi domovi krajanov v obeh občinah ... 

Društvom in drugim organizacijam je odrejena prekinitev vseh dejavnosti, dogodkov in rednega dela, ki vključuje zbiranje članov ali uporabnikov. S Slovenske škofovske konference pa sporočajo še o odpovedi vseh verskih obredov, verouka in drugih oblik izobraževanj ter župnijskih srečanj. Islamska skupnost odpoveduje vse aktivnosti v svojih prostorih.