Oskrba storitev in blaga v času karantene

datum: 16.03.2020
kategorija: Koronavirus

Danes je začel veljati Odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodaje blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji. Izjeme so trgovine z živili in prodaja kmetijskih pridelkov ter kmetijskega repromateriala na kmetijah ter v kmetijskih trgovinah. Dovoljena je tudi prodaja blaga in storitev na daljavo – preko spleta.

V Ajdovščini so že v petek pričele zapirati vrata nekatere javne ustanove. V soboto zvečer pa je Štab Civilne zaščite Občine Ajdovščina izdal sklep o zaprtju vseh gostinskih lokalov, ki velja od včeraj.

Zdravstveni dom Ajdovščina in Zdravstvena postaja Vipava delujeta v spremenjenem obsegu – izvajajo se le nujne zdravstvene storitve.

Veterinarske ambulante delujejo samo za nujne veterinarske posege, pred obiskom pokličite dežurne telefonske številke.

Lekarni v Ajdovščini imata v času trajanja epidemije prilagojen način poslovanja – v rednem delovnem času poslujeta preko okenca za dežurstva. Po zdravila se odpravite zdravi, bodite odgovorni in upoštevajte vsa higienska priporočila.

Storitev Pomoč na domu se izvaja v prilagojenem obsegu – izvajalci se o storitvah z uporabniki pogovarjajo individualno.

S prilagojenim delovanjem so odprte prodajalne z živili, medicinskimi pripomočki, vrtnarije, kmečke trgovine, bencinski servisi, banke, pošte, trafike in kioski.

Zaprti so vsi javni objekti, nastanitveni in gostinski obrati, welnes in športno-rekreacijske storitve, frizerske, kozmetične in pedikerske storitve, cvetličarne, storitve iger na srečo, odpovedane so vse kulturne in druge prireditve.