Spoštujte ukrepe in navodila!

datum: 17.03.2020
kategorija: Koronavirus

Čeprav na prvi pogled Ajdovščina deluje kot mesto duhov, pa nekateri še vedno ne razumejo resnosti situacije. Kršitelje ukrepov v zvezi s preprečevanjem širjenja koronavirusa opozarjamo, da so lahko sankcionirani na podlagi Zakona o nalezljivih boleznih!

Slovenija ima razglašeno epidemijo koronavirusa, ki se je razširil tako-rekoč po vsem svetu. Število obolelih skokovito narašča, število okuženih je že preseglo številko 186.000 v kar 162 državah. Od dobrih 88.000 zaključenih primerov jih je 92 % uspešno ozdravljenih, kar 8 % pa je smrti. V Sloveniji se je virus razširil že po vseh pokrajinah.  Ostri zaščitni ukrepi so torej ključnega pomena, če želimo širjenje virusa, ki je smrtno nevaren za starejše in obolele ljudi, zaustaviti.

Zato bodite družbeno odgovorni. Spoštujte ukrepe in navodila! Držite se socialne distance med čakanjem v vrsti. Vremenu navkljub čas ni primeren za igranje košarke ali kakršnokoli drugo druženje s prijatelji na prostem, še manj pa v zaprtih prostorih. Mladi, komunicirajte preko socialnih omrežij, izogibajte se osebnim stikom.

Ne tvegajte in se ne izpostavljajte po nepotrebnem. Ostanite doma!