Na voljo razkužila za večstanovanjske stavbe

datum: 31.03.2020
kategorija: Koronavirus

Civilna zaščita Ajdovščina je pripravila razkužilo, primerno za dezinfekcijo površin. Upravniki oziroma lastniki večstanovanjskih objektov si lahko svojo zalogo zagotovite na dežurni telefonski številki Štaba Civilne zaščite za razkužila: 030 710 857.

S ponedeljkom, 30. marca, je nujno obvezno razkuževanje večstanovanjskih stavb, zato pozivamo k doslednemu čiščenju skupnih prostorov najmanj dvakrat na dan. Še pogosteje je priporočljivo razkuževati kljuke na vhodu, ograje, stikala za upravljanje in kabine dvigala, stikala v skupnih prostorih, oprijemala in drugo opremo, kjer je mogoče pričakovati več stikov s površinami.

ecocidZaradi vsesplošnega pomanjkanja razkužil člani štaba Civilne zaščite sporočajo, da se lahko upravniki in lastniki večstanovanjskih stavb za pomoč pri zalogi razkužil obrnete na štab in jim preko telefonske številke 041 442 701 sporočite potrebo po razkužilu. Slednjega pripravljajo iz koncentrata ecocida, vsestranskega razkužila za površine, ki omogoča varno in učinkovito zaščito pred virusi. Delili ga bodo med delavniki med 9. in 14. uro. Prosijo še, da s seboj prinesete lastno embalažo.