Prispela zaščitna sredstva s Kitajske

datum: 14.04.2020
kategorija: Koronavirus

Občina Ajdovščina je od pobratenega kitajskega mesta Jurong prejela 30.000 kirurških mask in 300 termometrov. Donirano opremo so iz rok kitajskega veleposlanika prevzeli župan Tadej Beočanin, predstavnika podjetja Pipistrel na čelu z Ivom Boscarolom in državni sekretar Ministrstva za obrambo Damijan Jaklin.

V Državni logistični center Roje je prispela zaščitna oprema, ki so jih kitajska mesta namenila svojim partnerskim in prijateljskim mestom v Sloveniji. Občini Ajdovščina so zaščitna sredstva donirali iz mesta Jurong. Z njim smo pred nekaj leti podpisali sporazum o sodelovanju na več področjih. Predlog za sodelovanje med občinama je prišel od Iva Boscarola, ki v tem kraju gradi svojo tovarno. Gre za eno izmed gospodarsko najuspešnejših občin na Kitajskem, s katerim smo vzpostavili ugodne pogoje povezovanja, z namenom krepitve medsebojnega razumevanja in prijateljstva med narodoma. Prijateljstvo smo sklenili ob vzpodbudnih pogojih, trenutna pomoč prijateljev v nesreči pa le še poglablja našo vez. »Hvala, ker razumete našo stisko in ste nam v teh kaotičnih razmerah solidarno pripravljeni stopiti nasproti ter pomagati z zaščitnimi sredstvi, ki jih ta trenutek najbolj potrebujemo,«  se je v imenu vseh občank in občanov županu Juronga zahvalil župan Tadej Beočanin.  

Verjamemo, da bomo s skupnimi močmi premagali tudi to krizo in da bo solidarna pomoč prijateljev s tujine še utrdila obstoječe povezave.