Gasilka budnica

datum: 02.05.2020
kategorija: Novice

Ajdovščina je omejitvam navkljub praznična. Mesto in mnoge vasi krasijo praznični mlaji, v prvomajsko jutro pa nas je prebudila budnica – prilagojena razmeram je s pomočjo prostovoljnih gasilskih društev zaokrožila po prav vseh krajevnih skupnostih naše občine.

gasilska budnica V času koronavirusnih omejitev in prepovedi druženja je bila prvomajska budnica za mnoge prijetno presenečenje. Za praznično razpoloženje je ob podpori Občine Ajdovščina poskrbela Gasilska zveza Ajdovščina. V tej posebni misiji so sodelovala vsa štiri prostovoljna gasilska društva v občini, PGD Col je s koračnicami prebudilo občanke in občane na širšem območju Gore, PGD  Šmarje po Vipavskih gričih. Prebivalcem doline, od Budanj do Črnič, pa sta budnico priredili PGD Selo in PGD Ajdovščina.

Praznična pa je tudi narava v Vipavski dolini, ki je, osvežena z dobro mero padavin, vzbrstela v vsej svoji pomladni lepoti. V času omejitev nam ponuja odlične možnosti za pobeg na zrak, za sproščujoč sprehod. Naj vam bodo omejitve v izziv – izogibajte se poti in ciljev, ki so množično obiskani, pojdite po samotnejših poteh in poiščite skrite kotičke, ki jih v dolini res ne manjka.

Prijazne praznike vam želimo!