Čestitke občinskim nagrajencem

datum: 06.05.2020
kategorija: Novice

Epidemiji navkljub smo včeraj počastili občinski praznik. Pester program, ki je v živo potekal iz Dvorane prve slovenske vlade, so oblikovali domači ustvarjalci. Čestitali pa smo tudi letošnjim občinskim nagrajencem.

Petomajsko priznanje – najvišje občinsko priznanje – za uspešno delovanje in posebne dosežke trajnejšega pomena  za življenje in razvoj občine letos prejme Ivan Vodopivec. Korenito je zaznamoval razvojne potenciale Vipavske doline, velik doprinos pa je pustil tudi na področju ajdovskega rokometa. Z veliko vnemo je dva mandata predsedoval KS Batuje, svoja prizadevanja za oblikovanje boljše skupnosti pa uresničeval kot član Občinskega sveta Občine Ajdovščina. 

Zlate znake pa prejmejo:

azadAzad Karim – za bogato ustvarjalnost in vrhunsko umetnost, ki našo občino postavlja na evropski likovni zemljevid.

emiklEmil Velikonja – za izkazano domoljubje ter za predano prostovoljno delo na področju razvoja športa in ohranjanja tradicije Gore

irenaIrena Mihelj – za pogum, odločnost in vztrajnost, s katerimi preko vseh ovir stopa skozi življenje in  uresničuje svoje cilje ter dosega izjemne uspehe.

adcPlesni center ADC –za uspešno plesno zgodbo, ki že dobro desetletje z odličnimi plesnimi koreografijami osvaja občinstvo in nosi glas o Ajdovščini daleč izven njenih meja.

primožPrimož Bratina – za prispevek k razvoju lokostrelstva v Budanjah, za vse prostovoljne ure dela in za osebne športne uspehe.

Župan Tadej Beočanin je virtualno izročil tudi Priznanje za plemenito dejanje vsem, ki s svojo požrtvovalno držo pomagate pri boju s koronavirusom.

Vsem prejemnikom, ki so s svojo prodorno miselnostjo in dosežki vsak na svojem področju pripomogli k obogatitvi našega vsakdana, iskreno čestitamo.