Vzpostavljena je hitra avtobusna linija do Ljubljane

datum: 13.05.2020
kategorija: Novice

Potem ko je Občina Ajdovščina poizvedovala za interesenti, ki bi se dnevno vozili v Ljubljano s hitro avtobusno linijo, je le-ta naposled vzpostavljena. Avtobus vozi od ponedeljka do petka iz Ajdovščine po avtocesti do Ljubljane.

V Celostno prometno strategijo Občine Ajdovščina smo zapisali, da bomo spodbujali razvoj javnega potniškega prometa kot enega izmed načinov mobilnosti. Po daljšem usklajevanju pogojev z Ministrstvom za infrastrukturo in ponudnikom avtobusnega prevoza  smo naposled le uspeli vzpostaviti hitro linijo Ajdovščina – Ljubljana, ki je veljavna od 1. maja dalje.

nomagoHitra avtobusna linija Ajdovščina – Ljubljana ima vstopno postajo v Ajdovščini, pot nadaljuje do Vipave, kjer se priključi na hitro cesto in pelje nato po avtocesti direktno do Ljubljane, kjer vstavlja na avtobusnih postajališčih Hajdrihova, Tobačna in Tivolska, pot zaključi na končnem postajališču – Avtobusni postaji Ljubljana. Jutranji avtobus pelje ob 5.45 in je v Ljubljani okrog 7.00, popoldanski pa v Ajdovščino odpelje ob 15.30. Več informacij o voznem redu dobite na tej povezavi.  

Pobuda za uvedbo hitre avtobusne linije je prišla s strani občanov, ki so se na občino obrnili z željo za njeno uvedbo. Občina je pobudo nemudoma podprla in izvedla javni poziv, na katerega se je odzvalo okrog 40 interesentov. Na podlagi javnega poziva se je podjetje Nomago, ki bo storitev izvajalo, posvetovalo z Ministrstvom za infrastrukturo, ki je hitro linijo po usklajevanjih tudi odobrilo. Gre za skupno rešitev, ki bo našim občankam in občanom olajšala vsakodnevno pot do Ljubljane, javni potniški promet pa bo s hitro linijo uporabnikom prijaznejši. S tem bomo veliko prispevali tudi k zmanjšanju motornega prometa in varnosti udeležencev v prometu.