Ameriška ambasada kupila in podarila vizirje, izdelane na Predmeji

datum: 19.05.2020
kategorija: Novice

Veleposlaništvo Združenih držav Amerike je v podjetju 3D Solutions na Predmeji nabavilo 1600 zaščitnih vizirjev, ki jih bo podarilo slovenskim ustanovam.

Ameriška veleposlanica na obisku - maj 2020Veleposlanica gospa Lynda C. Blanchard je včeraj obiskala podjetje 3D Solutions na Predmeji, ki je v sodelovanju s štabom Civilne zaščite Ajdovščina razvilo in izdelalo posebne zaščitne vizirje. Ambasada je namreč od slovenskih podjetij nakupila več različne zaščitne opreme, ki jo je podarila Upravi RS za zaščito in reševanje. V predmejskem podjetju je nabavila 1600 vizirjev, ki jih bo Uprava namenila zdravstvenim ustanovam in domovom za starejše. Za vizirje je v teku postopek pridobivanja CE certifikata. Občina Ajdovščina je okoli 100 takšnih zaščitnih vizirjev razdelila domačim zdravstvenim ustanovam ter obrtnikom in podjetnikom. Veleposlanica si je z zanimanjem ogledala proizvodnjo. Poleg vizirjev je podjetje 3D Solutions v sodelovanju z občinskim štabom Civilne zaščite razvilo tudi 3D masko. Po ogledu predmejskega podjetja si je gospa Lynda C. Blanchard želela ogledati še delovanje štaba v Regijskem centru Civilne zaščite v Ajdovščini, kjer jo je skupaj s štabom Civilne zaščite Občine Ajdovščina sprejel župan Tadej Beočanin. Veleposlanici so bili predstavljeni še drugi proizvodi in rešitve, ki so nastali v sodelovanju štaba in lokalnih podjetij – zaščitne maske WaM1, otroške zaščitne maske Čebelar, razkužila …   

To je že drugi obisk veleposlanice gospe Lynde C. Blanchard v Ajdovščini v letošnjem letu. Na februarskem obisku je spoznala nekatere zanimive domače podjetnike, tokrat pa je Ajdovščina navdušila z razvojem zanimivih proizvodov in sodelovanjem lokalne skupnosti z domačim gospodarstvom.