Moja pobuda v Dobravljah cveti

datum: 20.05.2020
kategorija: Novice

Moja pobuda v Dobravljah je zacvetela – nadaljuje se urejanje območja okoli cerkvice sv. Petra. Po urejanju okolice in širitvi poti je le-ta dobila še dokončno asfaltno prevleko.

Do cerkvice sv. Petra v Dobravljah po novem vodi v celoti asfaltirana dostopna pot. V okviru prvega paketa participativnega proračuna Občine Ajdovščina Moja pobuda, poleti 2018, je bila pot razširjena, s čimer se je izboljšala prometna varnost, hkrati pa je dovolj široka za bočno parkiranje. Takrat je bila lepo urejena tudi okolica cerkvice – območje se je omejilo z robniki, ki segajo tudi ob celotni dostopni poti. Pred cerkvijo je tako več prostora za parkiranje.

Dobravlje sv. Peter Finančni okvir Moje pobude je zadoščal za opravljena dela, zmanjkalo pa je za asfaltacijo razširjenega dela dostopne poti. Drobno investicijo je pred dnevi izvedla Komunalno stanovanjska družba Ajdovščina, v okviru rednega vzdrževanja javnih poti ter tako zaokrožila urejanje. Območje je namreč precej priljubljena točka za obiskovalce in rekreativce. Varen dostop in urejena okolica sta dodana vrednost cerkvici, ki je zaradi svoje romantične podobe vedno bolj privlačna tudi za poroke.