Štab Civilne zaščite zaključuje z delom

datum: 29.05.2020
kategorija: Novice

Župan Tadej Beočanin se je danes popoldan zahvalil našim pripadnikom sil za zaščito in reševanje, ki z jutrišnjim dnem tudi uradno zaključujejo s svojim delom v štabu. Na obisku se je poleg pripadnikov CZ Ajdovščina mudil tudi poveljnik regijskega štaba Civilne zaščite za Severno Primorsko Samo Kosmač.

Poveljnik Civilne zaščite je na državni ravni sprejel sklep o preklicu Sklepa o aktiviranju državnega načrta zaščite in reševanja ob pojavu epidemije. S Sklepom se prekliče aktiviranje državnega načrta, in sicer z dnem 30. 5. 2020 ob 19. uri. S tem se tudi prekličejo odredbe poveljnika CZ ter aktivacija enot občinskih štabov Civilne zaščite. Tako se je župan Tadej Beočanin ob ukinitvi štabov poveljniku in pripadnikom ajdovske Civilne zaščite zahvalil za dobro opravljeno: »Dokazali ste, da je odgovornost do skupnosti v danih okoliščinah odločilnega pomena. Prepričan sem, da bo s tako predano in požrtvovalno ekipo za naše občanke in občane tudi v izrednih okoliščinah vedno dobro poskrbljeno.«

Štab Civilne zaščite je vseskozi deloval enotno, inovativno in preudarno. S svojim delom so pričeli korak pred ostalimi, kar se je obrestovalo, saj smo v občini uspeli ohraniti vzdržljivo in zdravo okolje. Ves čas so bili v tesnem kontaktu z delavci Zdravstvenega doma Ajdovščina in obema domovoma  upokojencev ter štabom CZ iz Vipave. Izkazali so veliko mero požrtvovalnosti ter našim občankam in občanom zagotovili ustrezno oskrbo v času kriznih razmer – tako z razkužili kot izdelavo in dobavo zaščitnih mask. O učinkovitosti njihovega dela so poročali tako lokalni kot državni mediji.