Ajdovski svetniki potrdili direktorico Javnega zavoda za turizem

datum: 03.06.2020
kategorija: Novice

Foto: FB Vipavska dolina

Na razpis za direktorja Javnega zavoda za turizem Nova Gorica in Vipavska dolina se je prijavilo 23 kandidatov. Svet zavoda je za najprimernejšo kandidatko izbral Eriko Lojk, ki so jo doslej potrdili ajdovski in novogoriški svetniki – prihodnji teden bodo o tem odločali še v občini Renče-Vogrsko.

Javni zavod za turizem Nova Gorica in Vipavska dolina je bil ustanovljen pred dvema letoma. Poleg ajdovske občine sta ustanoviteljici še Mestna občina Nova Gorica in Občina Renče-Vogrsko. Pričakovanja so, da bo zavod polno operativen v prihodnjem letu, sicer v tem letu že prevzema nekaj aktivnosti, ki so jih doslej izvajale občine. Zavod bo prevzel naloge, vezane na promocijo destinacijske znamke in pospešeno izvajal aktivnosti z dveh razpisov s področja digitalizacije dediščine in promocije. Postopoma pa se bodo vse naloge, vezane na turizem, prenesle na zavod. Ena izmed teh je tudi načrt zaposlitev, ki predvideva prerazporeditev kadrov iz doslej obstoječih struktur s področja turizma. Zaposlitev delavk v ajdovskem TIC-u se bo predvidoma še v tem tednu skladno z odlokom avtomatično prenesla v Javni zavod za turizem Nova Gorica in Vipavska dolina. Zavod bo skrbel za destinacijsko znamko Vipavska dolina ter vse aktivnosti, povezane z razvojem vodilne destinacije Nova Gorica in Vipavska dolina.

Pred kratkim je bil izdelan tudi akcijski načrt delovanja, ki še naprej podpira glavne stebre razvoja turizma: šport in rekreacija, aktivnosti v naravi, vino in kulinarika ter dediščino in naravne vrednote. V ta namen so pred kratkim objavili Javni poziv za oblikovanje novih turističnih produktov destinacije Nova Gorica in Vipavska dolina, ki predstavlja pomemben korak k obogatitvi ponudbe in oblikovanju turističnih produktov naše destinacije.