Nova kuhinja v šoli v Črničah

datum: 08.06.2020
kategorija: Novice

Petkovo jutro 5. junija se je na OŠ Dobravlje pričelo z drobno slovesnostjo in velikim veseljem – podpisana je pogodba za prenovo kuhinje v črniški podružnici dobravske osnovne šole.

Podružnico v Črničah iz leta v leto obiskuje več učencev. Dotrajana in premajhna kuhinja pa ne zmore več slediti potrebam. Osnovna šola Dobravlje se je odločila za prenovo, Občina Ajdovščina pa jo je pri tem podprla, tudi finančno, za izvedbo projekta je prispevala 50.000 evrov.

Projekte za prenovo je izdelal projektantski biro ACMA. Ravnateljica OŠ Dobravlje Mirjam Kalin je navdušena: » Načrt, kako ustvariti primerne pogoje v obstoječih prostorih je zelo premišljen. Lična, optimalna in gospodarna rešitev.« Za širitev kuhinje torej ne bo potrebno dograjevati obstoječo stavbo, pač pa bodo obstoječi prostori predelani, prerazporejeni. Več prostora bo namenjenega za delitev hrane, urejene bodo nove sanitarije. Potrebno bo nabaviti nekaj dodatne opreme, ravnateljica pa poudarja, da bodo uporabili vso obstoječo opremo, ki je v dobrem stanju.

OŠ Dobravlje je sama izpeljala vse postopke za začetek projekta ter objavila javno naročilo. Najugodnejšo ponudbo je pripravilo podjetje GPS Grad d. o. o. iz Škofljice. Ravnateljica Mirjam Kalin in predstavniki podjetja so v petek zjutraj na kratki slovesnosti podpisali pogodbo o prenovi kuhinje v črniški osnovni šoli. Dela se bodo začela takoj po koncu pouka, zaključena pa bodo do 20. avgusta. Vrednost pogodbenih del je 87.323,35 evra, še slabih 20.000 evrov pa je cena dodatne opreme.