Občinsko ocenjevanje vina bo v juniju

datum: 09.06.2020
kategorija: Novice

Vinski izbranci, prejemniki listin odličnosti, iz občinskega vinskega ocenjevanja 2019.

Vinogradnike in vinarje obveščamo, da se postopek občinskega vinskega ocenjevanja, ki ga je prekinila epidemija koronavirusa, nadaljuje. Do 15. junija je še mogoče dostaviti vinske vzorce, ocenjevanje pa bo potekalo 17. junija.

Postopek letošnjega občinskega vinskega ocenjevanja je prekinila epidemija koronavirusa. Zdravstvena kriza se je sedaj umirila do te mere, da se lahko opravi ocenjevanje, zaključne prireditve pa letos žal ne bo. 

Nekateri vinarji ste že dostavili vinske vzorce, poskrbljeno je za pravilno hrambo. Vsi ostali, ki bi še želeli sodelovati, lahko do vključno 15. junija, v času uradnih ur (ponedeljek, sreda, petek), dostavite vzorce  na vložišče Občine Ajdovščina (Cesta 5. maja 6a). Ocenjevanje bo 17. junija potekalo v prostorih Doma krajanov Ajdovščina. Še dve mesti sta prosti tudi za spremljanje ocenjevanja – ob ocenjevalni komisiji bodo lahko prisotni največ trije vinarji, ki se bodo lahko preizkusili tudi v ocenjevanju, vendar pa njihova ocena ne bo štela.

Pogoji za sodelovanje, potek ocenjevanja in ostale podrobnosti so opisane v letošnjem razpisu. Za dodatne informacije se lahko obrnete na Sando Hain, organizatorko občinskega vinskega ocenjevanja, na  sanda.hain@ajdovscina.si ali 05/36 59 155.