Kako omiliti podnebne spremembe?

datum: 13.06.2020
kategorija: Novice

Podnebnim spremembam velja nameniti pravo mero pozornosti. Občina Ajdovščina s premišljenimi koraki v sodelovanju z Agencijo GOLEA ter zunanjimi strokovnjaki (Naravoslovna tehniška fakulteta, Biotehniška fakulteta, Fakulteta gradbeništvo in geodezijo, Gozdarski inštitut, Umanotera ter Nacionalni inštitut za javno zdravje) začenja s pripravo Akcijskega načrta za trajnostno energijo in podnebne spremembe, v sklopu projekta SECAP (Interreg SLO-IT). V okviru vpliva podnebnih sprememb bodo podrobneje obravnavana področja voda, kmetijstvo, gozdarstvo, zdravje ter turizem.

SECAP MINI.jpgŽelimo, da se nam pridružite z vašimi predlogi pri blaženju in prilagajanju na podnebne spremembe ter nam podate povratne informacije o osveščenosti vpliva podnebnih sprememb na naše okolje, zato vas vljudno vabimo k izpolnitvi ankete.

https://www.1ka.si/a/284976

Turizmu pa velja namenit še dodatno pozornost, saj je le-ta v širokem razmahu. Ajdovščina si preko Zelene sheme slovenskega turizma SLOVENIA GREEN prizadeva za trajnostni razvoj turizma v občini. S pomočjo vključenosti prebivalstva pa bo logo vipavska dolinanaša destinacija še naprej prijetna in prijazna za vse, ki tu delajo in živijo ter tudi za obiskovalce. Z izpolnitvijo spodnje kratke ankete boste pomagali izboljšati kakovost trajnostnega poslovanja in razvoja turizma v občini Ajdovščina in destinaciji Vipavska dolina. 

https://www.1ka.si/a/289718

Vsi odgovori so zaupni. Hvala za sodelovanje.

 

Agencija Golea 

Golea logo.png