V naši regiji tri restavracije z Michelinovimi zvezdicami

datum: 17.06.2020
kategorija: Novice

Kakovost jedi, izvirnost jedilnikov in pristnost okusov navduši vsakega raziskovalca kulinarične ponudbe Vipavske doline. To je potrdila tudi razglasitev Michelinovih zvezdic, ki je naši destinaciji in regiji prinesla kar tri prestižne nazive.

Destinacija Vipavska dolina se od včeraj ponaša z dvema prejemnikoma prestižnega kulinaričnega naziva. Gostilna Pri Lojzetu na Dvorcu Zemono in novogoriška restavracija DAM sta za svojo vrhunsko kulinariko prejeli Michelinovi zvezdici. Uspešna je bila tudi Hiša Franko s Kobarida, ki je prejela dve zvezdici, s čimer je postala prva restavracija v regiji, ki se ponaša s tem nazivom.

Zagotovo bodo prejete nagrade pritegnile v naš okoliš še kakšnega turista več, ponudnike pa spodbudile k soustvarjanju vrhunske in kakovostne kulinarike, temelječe na lokalno pridelanih surovinah, ki jih v Vipavski dolini skozi vse leto ne manjka. Edinstvena kulinarična doživetja s kreativnimi kuharskimi mojstri vabijo na obisk naše destinacije, ki poleg kulinaričnih doživetij nudi športne aktivnosti, prepletene z dediščino in naravnimi vrednotami.