Prvo leto programa Mladost na burji se zaključuje

datum: 17.06.2020
kategorija: Novice

Bližamo se koncu šolskega leta in s tem tudi zaključku programa Mladost na burji za šolsko leto 2019/2020. Na štirih različnih stopnjah se je v program letos vključilo skoraj 1700 otrok in mladih. Del udeležencev bo značke in priznanja za aktivno delo prejelo prihodnji teden.

ZNAČKEProgramsko leto programa Mladost na burji bi se ob normalnih okoliščinah zaključilo 30. maja. Epidemija novega koronavirusa pa je zaključek programa prenesla na dva termina. Program bodo udeleženci lahko zaključili junija ali septembra. Učenci bodo značke in priznanja prejeli med 22. in 24. junijem v matični šoli oziroma v jesenskem terminu najkasneje do 2. oktobra. V torek, 23. junija, pa bo v MC Hiša mladih Ajdovščina potekala podelitev značk posameznikom, ki so uspešno opravili vse aktivnosti stopnje zlata Kastra. Značke bo podeljeval župan Tadej Beočanin. Po zaključenem dogodku bo na ogled razstava Moja Ajdovščina – dela učencev ob občinskem prazniku. Dan pozneje, 24. junija, pa bodo potekale županove podelitve priznanj v PŠ Vipavski Križ, PŠ Lokavec, PŠ Budanje in OŠ Col.

Vodja programa Urška Milač z Inštituta za mladinsko politiko poudarja, da so izkušnje pilotnega leta dragocene, načrti v prihodnje pa veliki: »V prihodnosti želimo ta edinstven program predstaviti tudi drugim občinam po Sloveniji. Nekaterim smo program že predstavili in prav vsi se navdušujejo nad tako obliko spodbujanja aktivnega državljanstva in vidijo veliko vrednost za razvoj mladih in za celotno lokalno skupnost.«

Več o zaključevanju programa si preberite na tej povezavi