Cesta v Stomažu bo sanirana

datum: 22.06.2020
kategorija: Novice

Interventna sanacija hudo poškodovane ceste v Stomažu se bo začela še v tem tednu. Občinski svetniki so namreč na korespondenčni seji, ki je potekala prejšnji teden, soglasno potrdili sklep o koriščenju sredstev proračunske rezerve za ta namen.

Cesta Stomaž velikaCesta poteka preko zelo plazovitega terena, na delu, ki je poškodovan, pa niti ni bila utrjena. Prve resne poškodbe so se pojavile že pred letom dni, odtlej se je stanje redno spremljalo. Letošnjega junija pa so se pojavile večje spremembe v voziščni konstrukciji, k čemur je zagotovo pripomoglo tudi dolgotrajno in intenzivno deževje. Cesta je poškodovana do te mere, da je postala skoraj neprevozna, predvsem pa zelo nevarna. Čimprejšnja sanacija je nujna. V sklopu interventne sanacije bo tako urejena nova kamnita zložba v dolžini približno 40 metrov, približno 50 metrov ceste na tem delu bo na novo preplaščeno, urejeno bo odvodnjavanje. Vrednost del je ocenjena na okoli 50.000 evrov, dobra polovica sredstev bo iz proračunske rezerve. Dela se bodo začela še v tem tednu.

Prebivalci Stomaža nad območjem sanacije – na robu naselja, tik nad križiščem za zaselek Pri Mlinu – bodo morali v času izvajanja del puščati svoje avtomobile pod gradbiščem. Prosimo za razumevanje in strpnost.