Počastitev dneva državnosti

datum: 23.06.2020
kategorija: Novice

Letošnje tradicionalne proslave ob državnem prazniku na Predmeji s slovesnostjo v spominskem parku Na hotelu zaradi ukrepov ne bo. Bodo pa društva po posameznih krajih s posameznimi dogodki počastila praznik domovine. Drevi bo slovesnost na Colu, jutri pa program pripravljajo v Društvu Gora.

Večje proslave v počastitev dneva državnosti letos Občina Ajdovščina ne bo izvedla, saj negotovost epidemije še kar vlada. Bodo pa krajše slovesnosti ob praznovanju dneva državnosti izvedla posamezna društva in drugi pobudniki. Danes zvečer s pričetkom ob 19. uri bo na Colu sveta mašo za domovino, krajši kulturniprogramom in dvig zastave.

Društvo Gora pa na predvečer praznika ob 19. uri vabi v Tiho dolino, kjer tradicionalno pripravljajo kulturni večer s slovesnim dvigom zastave in koncertom Etno bande Poseben gušt s poezijo Iztoka Mlakarja. Pomen osamosvojitvene vojne bo osvetlil Ljubo Vidrih, predsednik OZVVS. Kulturno dogajanje bodo zaokrožile pripovedi spominov iz zgodovine življenja na Gori, ki jih bo predstavil Andrej Bolčina.