Knjižni prvenec Eve Hočevar

datum: 24.06.2020
kategorija: Novice

Mlada Ajdovka Eva Hočevar je izdala svoj prvi knjižni prvenec dveh kratkih zgodb v angleščini, ki sta bili nagrajeni s priznanjem za posebno omembo na literarnem natečaju Bodi pisatelj/pisateljica, ki ga vsako leto razpiše Pionirski dom – Center za kulturo mladih. Izid knjige je podprla tudi Občina Ajdovščina.

Aktivno udejstvovanje mladih je obrodilo sadove tudi na umetniškem področju. Vsestranska umetnica in glasbenica Eva Hočevar je pri svojih sedemnajstih letih izdala prvo knjižno delo. Dijakinja Umetniške gimnazije v Novi Gorici je sodelovala na natečaju, na katerem je prejela dve nagradi za posebnoeva hočevar omembo na literarnem natečaju Bodi pisatelj/pisateljica. Eva živi v Ajdovščini, zanima jo svet, povezan z glasbo, je odlična pevka, igra raznotere inštrumente, s svojo izvirnostjo in sproščenostjo plemeniti kulturni utrip v občini in tudi širše.

V zgodbah se prepletajo zanimive pripovedi, obdane z mešanico humorja in groze. Dogodivščine dveh posameznikov izkazujejo ekscentričen pogled na svet, povezan s podobno življenjsko usodo. Iz zgodb seva sporočilnost o sprejetosti drugačnosti, o enakovrednem vključevanju v družbo in o nasprotovanju družbenih norm. Lika sta ujeta v svojih fantazijah, a kljub temu izžarevata sproščenost, ki jo zaznamuje uporništvo in mladostniška razposajenost.

Zgodbi odražata Evino odlično poznavanje angleškega jezika ter izkazujeta veliko perspektivnosti. Oplemeniteni z ilustracijami Evinih sošolk in univerzalno sporočilnostjo bosta zagotovo našli pot do bralcev.