Podeljena so priznanja programa Mladost na burji

datum: 24.06.2020
kategorija: Novice

Sinoči je v ajdovskih Palah potekala podelitev značk in priznanj udeležencem programa Mladost na burji na stopnji zlata Kastra. Župan je ob tej priložnosti izročil še eno pomembno priznanje – Županovo petico. Danes pa so potekale podelitve priznanj v PŠ Vipavski Križ, PŠ Lokavec, PŠ Budanje in OŠ Col.

tbNa včerajšnji slovesnosti je bilo podeljenih 14 priznanj najzaslužnejšim mladim, ki so aktivno sodelovali v programu Mladost na burji in osvojili značko zlata Kastra. Sodelujoči so z opravljenimi vsemi aktivnostmi oplemenitili sebe in skupnost kot celoto. Na slovesnosti, ki jo je pripravil Inštitut za mladinsko politiko, so otvorili tudi razstavo Moja Ajdovščina – izdelke sodelujočih v programu, ki so nastali na temo občinskega praznika. Župan Tadej Beočanin je mladim v svojem nagovoru izrekel veliko hvaležnosti in jim za dosežen uspeh čestital ter jim zaželel veliko vedoželjnosti in aktivnega udejstvovanja tudi v prihodnje. Vodja programa Mladost na burji Urška Milač je izpostavila inovativnost Prejemnica Županove petice - Katarina Lozar, OŠ Colprograma, ki so ga z odprtimi rokami sprejeli tako učitelji kot učenci. Prvo pilotno leto je prineslo veliko vzpodbudnih rezultatov, na podlagi analize preteklega dela bodo program drugo leto še izpopolnili.

Ob slovesni priložnosti je na sinočnji slovesnosti župan podelil še Županovo petico – priznanje za vseh devet let odličnosti pri vseh predmetih osnovne šole. Prejela ga je Katarina Lozar z Osnovne šole Col. Čestitamo.

Danes pa je župan obiskal še druge udeležence programa Mladost na burji, ki so se še posebej izkazali na raznolikih področjih. Na podružničnih šolah Vipavski Križ, Lokavec, Budanje ter Osnovni šoli Col so potekale podelitve značk na stopnjah Hubelj in Čaven.

Po slovesnem prevzemu priznanj in značk so šolarji odkorakali počitnicam naproti. Hvala, ker aktivno sooblikujete našo skupnost ter se vedno odzovete, ko ste pozvani k sodelovanju. Veliko uspeha in vedoželjnosti vam želimo tudi pri nadaljnjem izobraževanju. Pa lepe, doživete in brezskrbne počitnice.

 Pš Vipavski KrižPŠ LokavecPŠ BudanjeOŠ ColPš LokavecPŠ LokavecPŠ LokavecPŠ LokavecPŠ LokavecPŠ BudanjePŠ BudanjePŠ BudanjePŠ Budanje