Županova čestitka ob dnevu državnosti

datum: 25.06.2020
kategorija: Novice

Spoštovane občanke in občani! Čestitam vam ob dnevu državnosti, posebnem in pomembnem prazniku Slovenije, ki spominja na dan, ko so se uresničile enotne sanje večine državljank in državljanov.

29 let mineva od sprejetja Deklaracije o neodvisnosti Slovenije in Temeljne ustavne listine o samostojnosti in neodvisnosti Slovenije. Slovenci smo dobili svojo neodvisno in samostojno državo. Naš narod, ki je tisočletja uspel ohranjati svojo samoniklost pod jarmi različnih oblastnikov, si je pred 29. leti priboril svojo lastno domovino.

Domovina je naša dediščina, je naša kultura, jezik, so naši simboli …. Je dom vseh državljank in državljanov. Želim si, da bi delovali kot skupnost, kjer prioritetno veljajo prijazni medsebojni odnosi, kjer se težave rešuje s pogovorom, kjer solidarno in humano skrbimo drug za drugega, razumemo drugačnost in spodbujamo k napredku ter skupaj gradimo lepši in boljši svet.

Sami smo kreatorji svoje prihodnosti. V naših genih sta pogum in dostojanstvo naših prednikov, zato sem prepričan, da skupaj zmoremo premikati gore, če bi to bilo potrebno. Skupaj, složno in zavedno, za našo in za prihodnost prihodnjih rodov. 

Tadej Beočanin, župan