Nova cesta do igrišča v Selu

datum: 26.06.2020
kategorija: Novice

Izgradnja obvoznice s priključkom na glavno cesto je še zadnji korak do zaključka urejanja športnega igrišča v Selu. Dela se bodo pričela prihodnji teden. V sklopu naložbe bo zgrajena tudi transformatorskapostaja za potrebe javne razsvetljave na cestnem priključku in igrišču.

Do športnega igrišča v Selu, ki se nahaja prav na robu vasi, tik nad državno cesto Ajdovščina – Nova Gorica, pelje makadamska pot, ki se vije skozi celotno vas. Do igrišča pa je moč priti tudi po drugi strani, ki je bistveno krajša in nemoteča za vas, vendar je bila še do nedavnega v zasebni lasti. Občina je odkupila zemljišče ter takoj za tem uredila makadamsko dovozno pot z blažjim naklonom, saj je bila pred tem precej strma in nevarna. Sočasno se je uredilo tudi vso potrebno dokumentacijo za novo cesto – med drugim je bilo potrebno za priključek na državno cesto pridobiti soglasje Direkcije RS za ceste. Že prihodnji teden se tako prične projekt urejanja dostopne ceste s priključkom na državno cesto. Gre za približno 200 metrov poti, ki bo asfaltirana, z urejenim odvodnjavanjem ter javno razsvetljavo na priključku na glavno cesto. V sklopu naložbe bo zgrajena tudi nova transformatorska postaja, za potrebe javne razsvetljave na priključku, pa tudi na športnem igrišču, kjer sedaj ropota agregat za potrebe razsvetljave... Gradilo bo podjetje Zides, dela se bodo pričela prihodnji teden, po pogodbi naj bi bila zaključena v štirih mesecih, če bo vse teklo po načrtih se zna zgodba zaključiti še kakšen mesec prej. Vrednost pogodbenih del je 180.358,44 evra in jih bo v celoti pokril občinski proračun.

Skoraj desetletje je mimo od začetka urejanja športnega igrišča v Selu, leta 2018 sta ob urejenih športnih površinah zrasla dva objekta s sanitarijami, garderobami in priročnim skladiščem, igrišča pa so dobila javno razsvetljavo. Leto kasneje je bilo asfaltirano tudi odbojkarsko igrišče. Jeseni 2020 pa se bo do igrišča mogoče zapeljati po krajši, varnejši in asfaltirani cesti, s tem bo izpolnjena še zadnja želja krajanov, urejanje pa dokončno zaključeno.