Počitniška doživetja doma

datum: 27.06.2020
kategorija: Novice

Juhuhu, počitnice so! Letošnje bodo delno potekale tudi v znamenju ukrepov za preprečevanje širjenja koronavirusa, torej jih bomo kar se da ustvarjalno in v večji meri preživeli varno doma.

Ajdovska društva in ustanove, ki skrbijo za kreativno preživljanje prostega časa, so dobro pripravljena na poletje, seveda ob upoštevanju vseh ukrepov za preprečevanje širjenja koronavirusa. Na zadnji junijski ponedeljek se tako pričnejo organizirane počitnice in počitniška varstva za otroke.

V Športnem centru Ajdovščina so pripravili športne počitniške programe, ki bodo potekali vse do 7. avgusta. Skozi šest zaporednih terminov bodo otroci spoznavali različne športne panoge in poklice, se namakali v bazenu in raziskovali bližnjo okolico, če bo slabo vreme pa se bodo zabavali v športnih dvoranah. Razširjeni program športnih počitnic ponuja tudi jutranje varstvo od 6.30 naprej in kosilo. Prvi termin je že zaseden, ostali pa so še prosti, vendar se hitro polnijo – kliknite za dodatne informacije.

V MKC Hiša mladih skupaj z Medobčinskim društvom prijateljev mladine vabijo otroke od 1. do 4. razreda v poletno počitniško varstvo, ki lahko vključuje tudi jutranje varstvo od 6.45 naprej ter kosilo. Posamezna skupina bo štela največ 15 otrok, ki se bodo zabavali v prostorih in v imenitni naravni okolici Hiše mladih. Od štirih razpisanih terminov je le še v prvem (od 29. 6. do 3. 7.) nekaj prostih mest, ostali so pretežno že zasedeni – kliknite za več informacij.

V ponedeljek se na široko odpira tudi Pilonov počitniški kovček Miška Venča. Poletne počitniške delavnice za osnovnošolce so razpisane v dveh terminih, v prvem in drugem počitniškem tednu, potekale bodo ob delovnikih med 10. in 13. uro v prijetno hladnih prostorih Pilonove galerije – več informacij pa na naslednji povezavi.

Športno lahko otroci preživijo počitnice tudi s Športnim društvom Rekreativček, ki ponuja program aktivnih počitnic v vodi ter tečaje plavanja in rolanja. Iz društva opozarjajo, da se programi hitro polnijo, zato pohitite s prijavami – več na spletišču Rekreativčka.

Nadvse zanimivo bo tudi na kuharskih delavnicah in izletih na kmetije za otroke – program v dveh terminih pripravlja Neža iz Faladurja. Letos bodo okusne delavnice potekale v majhnih skupinah 5 do 6 otrok. Ker je naval na te delavnice kar precejšen, tudi tu pohitite s prijavami – kliknite za več informacij.

V vročih dneh bo dobrodošla tudi sprostitev na Letnem kopališču Ajdovščina, kjer so dobro poskrbeli za zdravje kopalcev in preprečevanje širjenja virusa – preverite kakšni so pogoji za obisk bazena, preden se odpravite od doma!

Kaj vse se bo še dogajalo v tem poletju v zgornji Vipavski dolini pa sproti beleži Koledar prireditev, spremljajte objave.