Poletje s knjigo

datum: 30.06.2020
kategorija: Novice

Lavričeva knjižnica Ajdovščina s 1. julijem prehaja na poletni delovni čas. Hkrati pa vabi na poletne dogodivščine s knjigo – akcija Primorci beremo je že v polnem teku, s pričetkom počitnic pa so poleteli tudi Poletavci, poletni bralci. Nocoj pa bo na dvorišču knjižnice v Ajdovščini posebna dogodivščina - vabljeni na večer kamišibaj gledališča.

 

Od 1. julija do 31. avgusta bo Lavričeva knjižnica Ajdovščina odprta po poletnem urniku. Knjižnico v Ajdovščini bomo obiskovali ob ponedeljkih in petkih od 10. do 18. ure, ob torkih, sredah in četrtkih od 8. do 16. ure, ob sobotah pa bo zaprta. Urnike poletju prilagajajo tudi podružnice – kliknite za več informacij.

LOGO_Primorci_beremo_mali.jpgLetošnje, s koronavirusom zaznamovano poletje, pa si lahko popestrimo tudi z branjen. Pred mesecem dni se je začela akcija Primorskih knjižnic Primorci beremo, ki bo trajala vse do novembra. Letos je na seznamu 74 proznih in pesniških del, tudi izbor mladinskega leposlovja in poljudno-znanstvene literature z različnih področij. Izbrane knjige so v knjižnici označene s posebno nalepko, prav tako so posebej označene e-knjige na portalu Biblos (več informacij o projektu).

najpoletavci-LOGO.jpgV nizkem štartu so tudi Poletavci, poletni bralci. Akcija je namenjena šolarjem, ki so s sodelovanjem pridobijo 'super nagrado in super navado' - 30 dni po 30 minut branja na dan prinese majico na zaključni prireditvi, ki bo v septembru. Bralni seznam, priporočila in druge informacije si poglejte na spletišču Poletavcev.

kamišibajNocoj pa Lavričeva knjižnica vabi na svoje dvorišče, na večer kamišibaj gledališča. Gre za posebno doživetje, edinstven način pripovedovanja zgodb ob avtorskih ilustracijah. Dogodek pa bo še posebej zanimiv zaradi interpretk – pred kratkim se je namreč skupina zagnanih pripovedovalk in ilustratork iz naših krajev združila v društvo. Njihovi nastopi so slikoviti in živahni, njihove predstave zajemajo celo paleto različnih žanrov, primerne so tako za otroke, kot odrasle. Vabljeni na ogled, dogodek prične ob 18.30.