Javni zavod za turizem Nova Gorica in Vipavska dolina je zaživel v polnem delovnem sestavu

datum: 02.07.2020
kategorija: Novice

1. julija se je prvič na svoje novo delovno mesto napotila direktorica Javnega zavoda za turizem Nova Gorica in Vipavska dolina Erika Lojk, prav tako je pod novim okriljem pričel delovati TIC Ajdovščina.

TIC pod okrilje zavodaObčina Ajdovščina, Mestna občina Nova Gorica in Občina Renče – Vogrsko so že pred dvema letoma ustanovile skupni javni zavod, ki bo postopoma prevzel načrtovanje, organiziranje in izvajanje dejavnosti turizma na celotnem turističnem območju. Sedež zavoda je v Novi Gorici, od včeraj naprej pod njegovo okrilje spada tudi TIC Ajdovščina, ki je doslej deloval znotraj Občine Ajdovščina. Navzven se za obiskovalce in občane Ajdovščine nič ne spreminja, tako kot doslej bodo dekleta iz ajdovskega TIC-a nudila turistične informacije v obnovljenih prostorih bivšega Peka na Prešernovi ulici. Na prvi delovni dan jih je že obiskala tudi nova šefinja, direktorica Erika Lojk. Na sedežu zavoda v Novi Gorici so zaposlena tri dekleta, v občini Renče – Vogrsko pa za sedaj ne načrtujejo novih zaposlitev. Skupaj z direktorico ima torej Javni zavod za turizem Nova Gorica in Vipavska dolina šest zaposlenih.

Zavod je že prevzel veliko nalog, predvsem s področja promocije destinacijske znamke in turistične ponudbe območja ter aktivnosti z razpisov s področja digitalizacije dediščine. Polno operativnost novega skrbnika in promotorja turizma na Vipavskem pa se pričakuje prihodnje leto.

Srečno in uspešno na novi poti!