V Vipavskem Križu bo zaživelo poletje

datum: 04.07.2020
kategorija: Novice

Foto: Darovi Vipavske

Glasbeno društvo NOVA je zasnovalo vsebinsko in žanrsko raznolik program Poletja v Vipavskem Križu. Z dogajanjem pričnejo že danes dopoldan s predstavo za otroke. Program pa bo pester vse poletje.

plakat poletje v vipavskem križuVipavski Križ je po obsežni prenovi in pomladitvi tega nekoč srednjeveškega mesteca postal atraktivno prizorišče dogodkov, ki z arhitekturno obliko vaškega jedra – placa – zagotavlja dobro akustiko tudi za koncerte na prostem. To so opazili v Glasbenem društvu NOVA, ki združuje glasbenike iz vse Vipavske doline. Tako je leta 2016 nastal koncertni cikel naslovljen Zven grajskih sten. Sprva dva avgustovska koncerta so kmalu razširili na tri v letih 2017 in 2018. Zavest o vsakoletnem poletnem dogajanju se je kmalu udomačila med krajani in občani.

Vsak četrtek v juliju in avgustu vas tako tudi letos  v Vipavski Križ povabi povsem drugačno kulturno doživetje. Obiščete lahko koncert, si ogledate gledališko predstavo ali pa na prostem uživate v kino predstavi. Pestro bo tudi ob sobotah, začenši že danes z otroško predstavo Žabica Brokolina in polž Sladkosned, prihodnji dve soboti pa bosta namenjeni delavnicam. Podrobnejši program dogajanja si lahko ogledate v Zgibanki dogodkov in v letaku.