Jubilejni balinarski maraton na Cesti

datum: 06.07.2020
kategorija: Novice

Ta konec tedna je na pokritem balinišču na Cesti potekal jubilejni 10. balinarski maraton. 16 ekip se je merilo v metanju krogel od petka zvečer do sobote zvečer. Organizator edinstvenega balinarskega dogodka, Balinarski klub Cesta, je ob jubileju prejel vrsto pohval in priznanj.

Balinarski maraton Cesta 2020 Na petkovem slavnostnem odprtju je predsedniku Balinarskega kluba Cesta Aleksandru Vodopivcu Jubilejno priznanje župana Občine Ajdovščina izročil podžupan Mitja Tripković. Klub je s priznanjem nagradila Balinarska zveza Slovenije, predsednik Primož Marinko je še posebej navdušen nad pokritim baliniščem in je ob tej priložnosti obljubil, da bo v prihodnosti na Cesti zagotovo potekala tudi katera od mednarodnih balinarskih tekem, saj balinišče izpolnjuje prav vse pogoje za takšna tekmovanja. S priznanjem se je za dobro delovanje klubu zahvalila tudi Krajevna skupnost Cesta.

Balinarski maraton Cesta 2020 Nato se je natanko ob 20. uri začelo zares – 16 ekip, trojk, iz vse Slovenije (ena ekipa tudi s Hrvaške) je balinalo vse do sobote zvečer. Ideja balinarskega maratona, ki združuje šport in druženje med balinarji, je že prerasla svoje okvirje. Dogodek, ki je edinstven, je precej prepoznaven in priljubljen, čeprav ne gre za klasično klubsko tekmovanje. Ekipe so namreč sestavljene iz balinarskih prijateljic in prijateljev, ki lahko prihajajo tudi iz različnih klubov, ali pa so celo zgolj ljubiteljice in ljubitelji. Tudi letos so se med udeleženci bleščala zveneča imena vrhunskih športnikov, kot na primer Anže Petrič nekdanji svetovni prvak in rekorder v zbijanju, pa Gašper Povh, aktualni mladinski svetovni prvak in rekorder v hitrostnem zbijanju. So pa organizatorji nadvse veseli, da so stalnica balinarskega maratona domače ekipe, ki rade prihajajo in se merijo z »velikimi«.

Balinarski maraton Cesta 2020 Zmagala je ekipa Frigo transport (Branko Urdih, Dejan Koren, Gašper Kraševed, Erik Petrič in Gorazd Ferfolja), drugo mesto je osvojila ekipa Rešta (Andrej Kastelic, Renato Kastelic, Luka Štunf, Gregor Korošec, Samanta Štunf), tretja je bila ekipa Procare (Žan Sodec, Jaka Kosimik, Mišel Jež, Vili Mizgur in Anže Petrič). »Vse je potekalo res super,« je po dogodku povedal predsednik BK Cesta Aleksander Vodopivec, vesel, da si maraton ogleda tudi veliko obiskovalcev, predvsem pa, da vedno več mladih Cestnark in Cestnarjev prihaja balinat.

Balinarski klub Cesta se zahvaljuje sponzorjem: Trgovskemu podjetju Fama, Zavarovalnici Triglav, podjetju Almima iz Mirna, Občini Ajdovščina ter vsem ostalim, ki so finančno ali pa s svojim delom pomagali, da je tudi letošnji maraton, kljub zahtevnejši organizaciji zaradi spoštovanja ukrepov za preprečevanje širjenja koronavirusa, potekal v veselem športno-družabnem duhu. 

Foto Klavdij Blažko