Na Lavričevem trgu rastejo latniki

datum: 13.07.2020
kategorija: Novice

Lavričev trg so danes ponovno zavzeli gradbeni stroji in delavci, ki montirajo latnike. To je še eden zadnjih korakov do končnega zaključka urejanja osrednjega mestnega trga.

Latniki na Lavričevem trgu Trije mogočni latniki bodo krasili vzhodni, zahodni in severni del trga. Kovinske konstrukcije postavljajo danes, leseni deli na strehah latnikov pa bodo nameščeni prihodnji teden. Okoli vsakega stebra vseh treh latnikov je puščen prostor, kamor se bo v primernem času – pozno jeseni ali zgodaj spomladi – vsadilo rastlinje za ozelenitev.

Prav tako je tik pred koncem urejanje prezentacijskih polj, kamor je potrebno le še nasuti pesek. Prihodnji teden bosta nameščena tudi nadstreška nad letnima vrtovoma dveh lokalov na trgu – Ave in B52, medtem ko ga Sončna ura že ima, vrt Gostilne pri Maksu pa senčijo obstoječa drevesa. V vse tri fontane pred Sončno uro pa bo v kratkem nameščena strojna oprema in urejeni vsi potrebni priklopi, nato bosta začeli škropiti.

O novi prometni ureditvi pa smo že pisali, prebivalci trga in drugi, ki bi potrebovali dostop, lahko zanj zaprosijo preko obrazca. Nova prometna ureditev območje znotraj Kastre opredeljuje kot območje za pešce in bo začela veljati še to poletje.