Na počitniškem delu

datum: 14.07.2020
kategorija: Novice

Včeraj smo v kolektiv uprave Občine Ajdovščina dobili simpatično pomoč. Martina bo naslednja dva tedna opravljala dela po različnih oddelkih in tako spoznavala naloge občinske uprave. Letošnje počitniško delo po občinskih javnih zavodih (in v podjetju) bo opravljalo 37 dijakov in študentov.

Potrebe po poletni pomoči je izrazilo 11 javnih zavodov, komunalno podjetje in uprava občine. Na počitniško delo se je prijavilo 128 dijakov in študentov, od tega je bilo 11 vlog nepopolnih. Največ, kar po 24, je bilo prijavljenih za delo v Lavričevi knjižnici in v upravi Občine Ajdovščina, v obeh ustanovah sta delo dobila po dva kandidata. Veliko je bilo povpraševanja tudi po delu v otroškem vrtcu, kjer so med 20 prijavljenimi izbrali 10 kandidatov, ki bodo pomagali tako pri varstvu otrok, kot pri hišniških opravilih in čiščenju. Kljub zahtevnejših pogojem je očitno zanimivo tudi delo v Zdravstvenem domu izmed 13 prijavljenih je bilo izbranih 5 kandidatov, ki bodo opravljali dela na sprejemnem pultu in na triaži. V Zavodu za šport bodo delovno poletje preživljali štirje kandidati, še štirje pa v Mladinskem centru in hotelu Hiša mladih. V Ljudski univerzi Ajdovščina si bodo poleti pomagali z dvema dijakoma/študentoma, dva pa v Lekarni Ajdovščina. Pomoč enega kandidata bo dobrodošla tudi v komunalnem podjetju, v OŠ Danila Lokarja in v RRA ROD Ajdovščina. Žal pa se ni nihče prijavil na razpisana dela v OŠ Col in OŠ Dobravlje.

Martina, ki je včeraj pričela opravljati 14-dnevno počitniško delo v upravi Občine Ajdovščina, je študentka 1. letnika gradbene fakultete, doma je v Lokavcu. Delo v naši upravi je bila njena prva izbira, od dela pa si, poleg zaslužka, predvsem obeta novih izkušenj. Kot dijakinja je s počitniškim delom kakšen evro zaslužila v proizvodnji, saj drugih možnosti skorajda ni bilo. Martina bo v naši upravi opravljala delo v različnih oddelkih in tako spoznala različne plati našega dela. Poskrbeli bomo, da ji ga ne bo zmanjkalo, predvsem pa, da se bo v našem kolektivu počutila dobrodošla.