Malorca z novo pridobitvijo

datum: 22.07.2020
kategorija: Novice

Obstoječa kopalnica

Hiša Malorca v Ajdovščini ima novo pridobitev. Dodatne sanitarije ob doslej edini kopalnici so več kot dobrodošle, saj je hiša stalno polna.

Hiša Malorca Ajdovščina, namenjena za reševanje stisk brezdomnih moških, živi že od leta 2014. Skrbnica in upraviteljica hiše je Škofijska karitas Koper, ki zagotavlja tudi stalno koordinacijo dela, medtem ko Občina Ajdovščina poravnava stroške javne delavke. Tako je v hiši zagotovljena dnevna prisotnost vsaj ene strokovne delavke.

Nove sanitarije v Malorci še v delu ... Že od samega začetka je hiša Malorca stalno vsaj polovično zasedena, trenutno pa ima kar 11 stanovalcev. To pa je preveč za eno samo kopalnico s sanitarijami. Zato so se skrbniki hiše obrnili na Občino Ajdovščina za pomoč. Akcija je stekla zelo hitro. Najprej je bilo treba najti primeren prostor – za potrebe sanitarij se je skrajšalo hodnik pred obstoječo kopalnico in v niši uredilo lične sanitarije z umivalnikom. Hkrati se je zamenjalo dotrajan bojler v kopalnici ter opravilo še nekaj manjših, a nujnih popravil. Za malo denarja – vrednost vseh opravljenih del z davkom vred ni presegala 6.500 evrov – dosti zadovoljstva.  V šestih letih se je namreč izkazalo, da je bila ureditev takšne hiše več kot dobrodošla za reševanje mnogih stisk.