Živahno v Palah

datum: 29.07.2020
kategorija: Novice

Prenovljen piknik prostor v Palah.

Letošnje poletje je posebno, koronavirus nas je spodbudil k ustvarjalnemu preživljanju počitnic, tudi v naši bližnji okolici. Zelo živahno je ob osvežujočem Hublju v Palah, kjer je Občina Ajdovščina v teh dneh prenovila piknik prostor.

Pale so letošnje poletje še posebej zasedene. Tu preživljajo prosti čas različni športniki in rekreativci, bodisi na kolesarskih progah bodisi na teniškem igrišču ali na fitnes napravah ob Hiši mladih. Tja gor pa se hodijo hladit tudi druge občanke in občani, saj je poletje pokazalo svojo pravo plat in senčka ob hladni vodi nadvse godi. Da bo v Palah še bolj prijetno, je Občina Ajdovščina v teh dneh prenovila piknik prostor. Dela je izvajal Komunalno stanovanjska družba Ajdovščina, za klopi in mize pa je poskrbelo Gozdarsko društvo Posočja. Tla prostora so na novo tamponirana, klopi zamenjane, en komplet mize in dveh klopi pa še pride. Ograja ob Hublju, ki so jo vandali poškodovali, je popravljena. Popravljen je pitnik, kjer se je mogoče odžejati s čisto pitno vodo, opravljena pa so tudi druga vzdrževalna dela, okolica je očiščena in pokošena.

Dostop do piknik prostora ob Hublju v Palah, z urejenim parkiriščem, čisto pitno vodo ter eko-otokom. Bi pa nadvse vljudno prosili vse, ki se hodijo hladit na lepo urejen piknik prostor ob Hublju v Palah, naj ga pustijo takšnega, kot so ga dobili, ali pa še lepšega. Vsa potrebna infrastruktura je urejena in pripravljena. Pred vhodom v območje za piknik je lepo urejeno parkirišče, pa tudi eko-otok, torej prostor s kontejnerji za odpadke. Sem torej sodi tisto, kar ostane po pikniku. Bodimo prijazni do narave in do drugih, ki se bodo ob Hubelj hodili hladit za nami, in počistimo za seboj!