V Malovšah je zaživel Kamp David

datum: 04.08.2020
kategorija: Novice

Gostje že polnijo Kamp David.

Sredi neokrnjene narave v vasi Malovše sta domačina postavila kamp, ki je svoja vrata odprl julija. Kot odlična izhodiščna točka za raziskovanje Vipavske doline že privablja turiste od blizu in daleč. Sodobno opremljen kamp je primeren za šotore in avtodome.

V kampu sprejemajo tako avtodome kot šotore.V senci stoletnih hrastov, na zelenih terasah, ki jih podpirajo zidovi iz lokalnega kamna, sta domačina Katja in David Cigoj uredila kamp, ki navdihuje s svojo neokrnjeno podobo naravnega okolja. Kot sta povedla, so v pristno naravo posegli le toliko, da so ukrotili odvečno grmovje in kamne po starem izročilu zložili v oporne zidove. »Kamp daje gostu občutek, da kampira sredi narave,« sporočata skrbnika. Kot domačina se spoznata na vse kotičke Vipavske doline, zato gostom z veseljem svetujeta pri izbiri aktivnosti in tako nudita pester izbor dodatne ponudbe – vse od kanjoninga, kajakaštva, supanja, skoka s padalom, obiska adrenalinskega parka Prostor za pranje posode v Kampu David.pa do degustacij odlične lokalne hrane ter vipavskih vin. V kolikor nimate svojega kolesa, naj vas to ne skrbi, saj si lahko svoje kolo ali e-kolo izposodite kar v kampu. Kamp je odlična izhodiščna točka za raziskovanje in spoznavanje Vipavske doline. Leži tik ob izhodu Selo z avtoceste H4, dobrih pet minut vožnje iz Ajdovščine in dvajset minut od meje z Italijo. Travnate parcele za kampiranje so postavljene v star hrastov gozdiček, ki v vetrovnih dneh nudi zavetje, v toplih dneh pa čudovito naravno senco. Kamp je urejen za šotore in avtodome, opremljen je s sodobnimi sanitarnimi prostori. 

Z letošnjo sezono, ki je tako rekoč premierna, so zadovoljni – v kampu prevladujejo gostje iz tujine, predvsem Nemci, Belgijci in Nizozemci. Po odobritvi bonov pa je skokovito narasel tudi obisk slovenskih gostov. Tudi načrti vnaprej so visoki, pravijo v Kampu Davidu in izpostavljajo: »V prihodnjih letih načrtujemo še postajo za izpust odpadne vode, postajališče za avtodome za koriščenje bolj v zimskih mesecih, razširitev kamp prostorov ter postavitev novih sanitarnih kapacitet.«

Kamp je trenutno še neparceliran in gostom ponuja večjo svobodo pri izbiri prostora. V prihodnjem letu pa načrtujej še o razdelitev po parcelnih številkah, saj je ob polni zasedenosti kampa izbira prostora praktično onemogočena.