Izbran projektant za gradnjo Gasilsko reševalnega centra

datum: 10.08.2020
kategorija: Novice

Logistični center na obrobju mesta.

Vse bliže smo težnji po združitvi vseh služb za zaščito in reševanje pod eno streho. Na javnem naročilu za izdelavo projektne dokumentacije Gasilsko reševalnega centra Ajdovščina je bilo izbrano podjetje Projekt d. d. iz Nove Gorice, ki bo z izdelavo projektov pričelo še v letošnjem letu.

Občina Ajdovščina je na objavljeno Javno naročilo za izdelavo projektne dokumentacije in pridobitev gradbenega dovoljenja za gradnjo Gasilsko reševalnega centra Ajdovščina prejela 9 ponudb. Izbrano je bilo podjetje Projekt d. d., ki je na podlagi meril prejelo najvišje število točk. Takoj ko bodo izdelani projekti, bo sledil postopek pridobivanja gradbenega dovoljenja ter izdelava ostale dokumentacije, ki bo podlaga za pripravo javnega naročila za izvajalca gradnje objekta.

V letošnjem proračunu ima Občina Ajdovščina namenjana sredstva za izdelavo načrtov za prvo fazo naložbe. Slednja bo poleg prostorov za Gasilsko reševalni center zaobjemala prostore za Prostovoljno gasilsko društvo Ajdovščina, Gasilsko zvezo Ajdovščina in druge večnamenske dejavnosti.  Sčasoma bi prostor Logističnega centra poleg gasilskih služb in regijskega skladišča CZ zaobjemal še urgentni center, policijsko postajo in prostore za druge službe zaščite ter reševanja. S tem bodo urgentne službe pridobile neprimerno boljše pogoje za nemoteno opravljanje svojih dejavnosti na bistveno primernejši lokaciji, kar bo izboljšalo odzivnost, okrepilo povezovanje in sodelovanje različnih služb in prispevalo k učinkovitejšim intervencijam in varnosti občank in občanov.