Unovčenih okrog 500 turističnih vavčerjev

datum: 11.08.2020
kategorija: Novice

Vasica v Vipavski dolini - Šmarje (Foto: FB Vipavska dolina)

Poletna turistična sezona je v polnem razmahu. Vipavska dolina vse bolj privablja, sloves priznane destinacije pridobiva s strani tujih turistov, letošnje razmere pa v našo dolino vse bolj privabljajo tudi slovenske goste. Ti so na našem območju doslej unovčili že skoraj 500 turističnih vavčerjev v vrednosti skoraj 50 tisoč evrov.

Letošnja sezona je zagotovo posebna, turizem je ena izmed panog, ki jo je epidemija koronavirusa najbolj prizadela. Destinacija Vipavska dolina z Javnim zavodom za turizem pa že kuje smernice, s katerimi bi turističnim ponudnikom omilila upad prihodkov. Tako so na prenovljenem spletnem portalu ponudili nova top doživetja, okrepili so sodelovanje s turističnimi ponudniki, jim pomagali pri oblikovanju produktov in skrbno bdijo nad promocijo turistične ponudbe.  

Villa Irena privablja goste v  Vipavski Križ.Vzpodbudne razmere in raznolike aktivnosti, ki jih naša dolina ponuja, letos v večini privabljajo slovenske goste. Do meseca avgusta smo v občini Ajdovščina zabeležili okrog 500 unovčenih turističnih vavčerjev v vrednosti skoraj 50 tisoč evrov. Prednjači obisk Vipavskega Križa, kjer prevladujejo Slovenci, prihajajo pa tudi Nemci, Nizozemci, Belgijci … V Villi Irena, kjer svojo kapaciteto oddajajo od oktobra lani, so z letošnjo sezono zadovoljni. Vse tja do jeseni beležijo skoraj polno zasedenost, prevladujejo predvsem pari, ki so željni aktivnih počitnic na kolesu, tako se v apartmaju zadržijo dva ali največ tri dni. Doslej so imeli izkoriščenih že 15 bonov, še več si jih obetajo do konca avgusta.

Vse več obiskov beleži tudi Hostel Ajdovščina, ki privablja raznolike tuje gostje, v večini pa tudi pri njih letos gostujejo Prijetno okolje kampa v Ajdovščini vabi goste na oddih. Foto: FB Camp Ajdovščinaslovenski gostje. Doslej so zabeležili 134 nočitev, od tega 83 domačih in 51 tujih gostov. V večini gre za športno zainteresirane turiste, se pa najdejo tudi tisti, ki so k nam prišli na kulinarična in vinska razvajanja. Vse več gostov pa pridobiva Avtokamp Ajdovščina, kjer je bilo doslej unovčenih blizu 130 turističnih vavčerjev, v večini gre za slovenske goste, beležijo pa tudi prihode tujih – Nizozemcev, Nemcev, Francozov, Italijanov, Belgijcev, Čehov …

Na novo dobo turizma so se pripravili tudi v Turistični agenciji Wajdušna, kjer letos ponujajo vse več aktivnih izletov v Vipavski dolini, tako v zadnjih treh tednih beležijo več rezervacij njihovih storitev. Za razliko od preteklih let se večina gostov odloči za last minute rezervacijo, največ gostov pa beležijo iz držav Beneluksa in Nemčije. Odločili so se tudi za promocijo Vipavske doline kot gorske kolesarske destinacije s pripravo Gorske kolesarske tvit ture, ki jo organizirajo skupaj s portalom Lokalne Ajdovščina prav to soboto, 15. avgusta.