Dvorana prve slovenske vlade je pripravljena

datum: 19.08.2020
kategorija: Novice

Očiščeni sedeži v avli Dvorane prve slovenske vlade čakajo na namestitev nazaj v parter dvorane

Poletje smo izkoristili tudi za temeljito čiščenje ajdovskega osrednjega kulturnega hrama. Dvorana prve slovenske vlade navkljub »korona času« željno čaka na nov začetek.

Nova kulturna sezona je pred vrati, skozi katera pa bomo letos vstopali bistveno bolj previdno – z upoštevanjem dodatnih navodil ter ukrepov. V Dvorani prve slovenske vlade te dni poteka temeljito globinsko čiščenje sedežev ter tal v parterju, ki so že premazana s posebnim premazom za lepši videz ter Parter Dvorane prve slovenske vlade je temeljito prečiščen. za lažje in temeljitejše sprotno čiščenje. Dvorana bo tako sveža in čista pričakala prve obiskovalce. Že 29. avgusta bo v njej potekal uvodni dogodek letošnjega 3. mednarodnega bienala malega formata Mini Castra v organizaciji Društva likovnih umetnikov Severne Primorske.

Ne bo pa odveč še nekaj koristnih nasvetov organizatorjem prireditev in dogodkov v naši dvorani. Omejitve in ukrepi, predvsem nujna socialna distanca, so zdesetkali število obiskovalcev, dvorana jih tako lahko sprejme največ 70 do 80 (nastopajoči se ne prištevajo), kar pa je še vedno več kot katerikoli drug prireditveni prostor v naši občini. V objektu dvorane je nujno razkuževanje rok ter predmetov in nošenje zaščitne maske. Da bo razkužilo v dvorani vedno na voljo, bo poskrbela Občina Ajdovščina, prav tako tudi za čiščenje dvorane po vsakem posameznem dogodku. Organizatorji pa se morajo držati navodil, ki jih predpisuje Odlok o začasni splošni omejitvi oziroma prepovedi zbiranja ljudi v Republiki Sloveniji (Pojasnilo odloka na spletni strani Vlade RS) in ukrepov, ki jih sproti objavlja Nacionalni inštitut za javno zdravje. Trenutno velja, da je prepovedano zbiranje več kot 10 ljudi, izjemoma pa je dovoljeno:

- zbiranje od 10 do 50 ljudi, v tem primeru je organizator dolžan voditi seznam prisotnih in zagotoviti socialno distanco ter upoštevanje higienskih priporočil;

- zbiranje do 500 udeležencev javnega dogodka, z zagotavljanjem socialne distance in upoštevanjem higienskih priporočil ter obveznim odobrenim mnenjem NIJZ – povezava do navodil in vloge za organizatorje javnih prireditev do 500 oseb za pridobitev pozitivnega mnenja NIJZ.

Zasedenost Dvorane prve slovenske vlade lahko spremljate na njeni spletni strani, kjer so objavljeni tudi vsi potrebni dokumenti, obrazci in navodila za uporabnike. Dvorana je na voljo vsem, ki bi v njej želeli prirejati dogodke kulturne, družabne, izobraževalne narave. Primerna je tudi za srečanja in sestanke, na katerih pričakujete večje število udeležencev, saj je dobro tehnično opremljena, predvsem pa željna pestrejšega dogajanja.